The Times: Британські інструктори можуть розпочати навчання українських солдатів на заході країни

Британські інструктори навчають українських солдат
Британські інструктори навчають українських солдат

Великобританія розглядає можливість навчати українських солдатів військовими інструкторами, повідомляє The Times, посилаючись на джерела в міністерстві оборони Великобританії.

За даними видання, британське військове керівництво розглядає план відправити невеликі групи інструкторів в західну Україну для проведення швидкого навчання новобранців. Це може допомогти вирішити логістичні проблеми, пов'язані з перебазуванням українських військовослужбовців на бази у Великобританії, та скоротити витрати.

"Там ми могли б здійснити навчання швидше, і це було б далеко від фронту, в ізольованих місцях, тому ризик був би набагато менше", - заявили представники британського оборонного відомства.

Українське військове джерело зазначило, що перенесення навчання на територію України стане "потужним військово-політичним сигналом" для інших країн, включаючи Росію.

Раніше президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером та генеральним секретарем НАТО Марком Рютте в Лондоні. На зустрічі обговорювалися план перемоги та подальша підтримка України.

Зеленський висловив подяку Великобританії за постійну оборонну допомогу, зокрема надання далекобійної зброї. Він також наголосив на необхідності отримання дозволу на удари вглиб російської території.

Кір Стармер заявив про подальшу підтримку України з боку Великобританії: "Дуже важливо, що ми можемо продемонструвати Україні нашу незмінну підтримку. Це важлива боротьба для вас і для всіх нас".

Читайте також