Топ продуктів, які слід вживати на сніданок

Вночі організм виснажується, оскільки протягом восьми годин до нього не надходить ні вода, ні їжа. Щоб поповнити енергетичний запас - варто поснідати. Але це не означає, що вранці можна їсти все підряд. Британська дієтологиня Ребека Трайл перерахувала продукти для сніданку, після яких самопочуття поліпшиться.

Першим рекомендованим продуктом є яйця. Дослідження показують, що люди, які вживають яйця на сніданок, більш схильні до втрати ваги порівняно з тими, що зранку смакують випічкою чи млинцями. Страви із яєць, наприклад омлет, ефективно допомагають регулювати рівень цукру в крові, що перешкоджає сплескам глюкози, і захищає від сильних нападів голоду і переїдання.

Другим корисним продуктом є горіхи. Вони можуть бути додані до каші, йогурту або сиру. Горіхи забезпечують організм корисними жирами, клітковиною, антиоксидантами. Їх споживання на сніданок допомагає покращити травлення і регулює кислотність шлунка.

Третім рекомендованим продуктом є банани. Вони багаті на калій, клітковину, магній та інші необхідні поживні речовини. Крім того, банани регулюють баланс рідини, що є ключовим чинником підтримки нормального артеріального тиску.

Четвертим рекомендованим продуктом є авокадо. Цей фрукт вважається чудовим суперфудом, зокрема завдяки своєму складу. Авокадо багате на калій, вітаміни С, Е, В5, В9 та інші. Воно дозволяє організму отримати відразу 20 вітамінів, а також корисні для серцево-судинної системи жирні кислоти. Добре поєднується з тостами.

П'ятим рекомендованим продуктом є грецький йогурт. Він багатий на кальцій і містить пробіотики, які допомагають підтримувати здоров'я кишечника та імунну систему. Також є прекрасним джерелом білка. 100 грамів грецького йогурту містять 11% рекомендованої добової дози кальцію, 13% вітаміну B12, 6% вітаміну B6.

Є сніданок, який нормалізує рівень цукру в крові. Вранці рівень глюкози часто буває найвищим, і його знижує один дуже відомий продукт.