"Траса Бахмут-Горлівка під нашим вогневим контролем" - що відбувається на Донеччині

Російська сторона намагається утримати під своїм контролем місто Бахмут, відсуваючи З'єднання Сил оборони України від нього. Про це повідомив військовий експерт Іван Січень в інтерв'ю Gazeta.ua.

Російські війська просуваються на півдні Бахмута, але наші сили також ведуть бої та повільно продовжують переміщення вперед. У разі успіху, Росія зможе розширити наступ на інші міста, такі як Слов'янськ, Краматорськ, рубіж річки Кривий Торець та Дружківка. Це забезпечить їм доступ до більших територій України. Бої біля Бахмута мають різні напрямки, на півночі російські війська займають наступальні позиції в Оріхово-Василівці, а на півдні вони протидіють нашим силам із Кліщіївки та Андріївки. ЗС РФ відстоює свої позиції з жорсткістю, поєднуючи це з контрнаступальними діями - зазначив Січень.

Загальна ситуація на Бахмутському напрямку суттєво не змінилася, йдеться в його поясненні.

"На півдні від Бахмута наші сили продовжують поступово переміщуватися вперед, вони досягли залізниці і захопили автотрасу Бахмут-Горлівка під свій контроль. Водночас, російським військам вдалося трохи здвинути позиції ЗСУ на півночі від Бахмута, але це не має вирішального значення. Бахмутський напрямок зараз виходить на задній план через зміну пріоритетів більшості військових сил. Там немає значних резервів ні в російських, ні в українських силах. Тому найближчим часом немає передбачуваних просувань ні в одну з тих сторін" - пояснив Іван Січень.

  • Українські війська продовжують наступати на Бахмутському напрямку, при цьому російські загарбники зазнають втрат. Про це повідомив керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш під час одного з національного телемарафону.
  • Він зазначив, що Сили оборони України продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку та змушені оборонятися на Куп'янському і Лиманському, де проводиться наступальна операція з боку супротивника.

Читайте також: