Три апетитні страви, які можна приготувати з учорашнього пюре

Три апетитні страви, які можна приготувати з учорашнього пюре

Часто після сімейного обіду залишається картопляне пюре.

Якщо хочете не викидати його, є декілька цікавих ідей, як приготувати інші страви з цим пюре, повідомляє glavred.

Ось три рецепти, за якими ви можете приготувати страви з минулого пюре.

Оладки:

Ваше пюре може бути ідеальною основою для приготування смачних картопляних оладок. Просто додайте у нього яйце, невелику кількість борошна і, за бажанням, мелко нарізану зелень і цибулю. Сформуйте з цієї суміші маленькі пласкі шматочки і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Ці оладки можуть стати чудовим гарніром або апетитною закускою.

Крокети:

Додайте до пюре трішки тертого твердого сиру, дрібно нарізаної зелені і сформуйте з цієї суміші елегантні крокети. Загорніть їх у яйце і обваляйте в хлібних крихтах, а потім обсмажуйте до хрусткої скоринки.

Галушки:

Додайте борошно і яйце до пюре, щоб отримати м'яке тісто. Сформуйте з цієї суміші невеликі вареники і варіть їх у окропленій воді до того моменту, коли вони вийдуть на поверхню. Ці галушки чудово підійдуть як гарнір або основа для різних соусів.

Також можна зробити смачні вареники з картоплею, млинці або зрази.

Щоб картопля варилася швидше, додайте воді шматочок вершкового масла. Це скоротить час варіння на 5 хвилин.

Обирайте крохмалисті сорти картоплі для приготування пюре - вони добре розм'якнуть. Щоб визначити, до якого типу належить ваш овоч, розріжте його навпіл і потруть краплі розрізаними половинками. Крохмалиста картопля стане одним масою, а не крохмалиста - з'являться краплі води.

Перед варінням можете додати до води лавровий лист або зубчик часнику. Це зробить картоплю ще смачнішою. Також можна приготувати картоплю на м'ясному бульйоні.

Читайте також: