Три країни нібито домовилися про припинення вогню на півдні Сектора Гази. Ізраїль заперечує

Три країни нібито домовилися про припинення вогню на півдні Сектора Гази. Ізраїль заперечує

У південній частині Гази, біля кордону з Єгиптом, Єгипет, Ізраїль та США домовилися про тимчасове припинення вогню з 09:00 у понеділок, 16 жовтня. Це приходиться на час відкриття прикордонного переходу Рафах.

Ізраїльська влада спростувала цю інформацію, яку поширило видання Reuters. Наразі немає жодного припинення вогню для доставки гуманітарної допомоги в Сектор Гази та виїзду іноземців.

За словами керівника пресслужби уряду ХАМАС, їхній бік не отримав підтвердження від єгипетської сторони щодо намірів відкрити прикордонний перехід Рафах.

З посольства США в Ізраїлі повідомили, що ситуація в Рафаху буде мінливою і непередбачуваною, і ще не вирішено, чи буде дозволено транзитний проїзд через прикордонний перехід, а якщо так, то на який час.

Усе це стосується півдні Гази. Тим часом армія оборони Ізраїлю повідомила про знищення високопоставленого командира ХАМАС Муатаза Іди, якого ліквідували на півдні Сектора Гази. Ізраїль відклав початок наземної операції у Газі, запланованої на ці вихідні, через погодні умови.

Читайте також: