Три ознаки, що настав час замінити матрац

Три ознаки, що настав час замінити матрац

Згідно рекомендацій лікарів, рекомендується заміняти матраци кожні 7-10 років, оскільки зношений матрац може спричинити проблеми зі сном та інші проблеми зі здоров'ям.

Однією з ознак того, що настав час замінити матрац, є постійне перевертання на зношеному та продавленому матраці, що не дозволяє відпочити. Крім того, старі матраци можуть погано регулювати температуру, що ускладнює засипання.

Також, з часом поролон та пружини матраца зношуються, що зменшує їх пружність. Це призводить до продавлення матрацу та прийняття неправильної позиції тілом, що може викликати біль у суглобах.

Крім того, у старих матрацах накопичується пил та алергени. Кількість пилових кліщів у домашніх матрацах може досягати від 100 тисяч до 10 мільйонів особин. Вони харчуються відмерлими частинками шкіри, які залишаються у матраці під час сну.

Особливо це може бути проблематично для людей з алергією або астмою, оскільки пил та алергени можуть загострити симптоми захворювання. Тому, якщо помітили будь-які з перерахованих ознак, рекомендується придбати новий матрац.

Також, хто вранці застеляє ліжко ковдрою і накриває покривалом, створює сприятливі умови для розмноження кліщів. Вони особливо активно розмножуються у вологому середовищі і можуть викликати алергію та астму.

Допомогою розпросторених ліжком протягом дня, волога швидше висохає, що призводить до зневоднення та загибелі кліщів.

Читайте також: