Три причини, чому волосся сивіє до 30 років і як уповільнити цей процес

Три причини, чому волосся сивіє до 30 років і як уповільнити цей процес

Сиве волосся не завжди є ознакою старості, хоча з цим часто зустрічаються й молоді люди. Змінити колір і висмикувати сиве волосся неправильне рішення для вирішення цієї проблеми - про це пише ukrhealth. Зазвичай волосся починає сивіти після 40 років, але є випадки, коли знебарвлення волосся починається набагато раніше - до 30 років. З віком кутикула волосся стає тоншою і втрачає свою захисну функцію. Сиве волосся стає тонким, грубим, важким для укладання і дуже легко пошкоджується, - пояснює лікар-косметолог і трихолог Анастасія Курська.

Серед основних причин передчасної сивини можна відзначити сильний стрес, проблеми зі здоров'ям, залізодефіцитну анемію. Відновити колір посивілого волосся неможливо, але можна зберегти природний пігмент волосся, щоб решта волосся не посивіла. Краще звернутися до трихолога, щоб разом знайти причини такої ранньої появи сивини.

Уповільнити цей процес можна за допомогою масажу голови, який покращує кровообіг, косметичних засобів на основі екстракту червоного перцю, а також за допомогою мезотерапії і плазмотерапії. Ці процедури поліпшують якість волосся, стимулюють їх зростання і зміцнють, роблять його здоровим.

Однак, вилучення сивого волосся є сумнівною процедурою. Це може лише прискорити процес знебарвлення. Висмикування сивого волосся механічно скорочує фазу росту волосся, і на його місці з'являється нове, але вже з менш тривалим життєвим циклом.

Багато людей, як чоловіків, так і жінок, дуже засмучуються через втрату колору волосся. Виявляється, деякі продукти є провокаторами сивини і старіння організму в цілому. Якщо ви виключите ці продукти зі свого раціону, то зможете зберегти свою молодість і попередити втрату кольору волосся.

Читайте також: