У Європарламенті попередили про загрозу з боку РФ, Китаю та Ірану перед виборами

Росія, Китай та Іран можуть поширювати дезінформацію перед виборами до Європейського парламенту

Президент Європейського парламенту Роберта Мецола заявила, що Росія, Китай та Іран можуть поширювати дезінформацію перед виборами до Європейського парламенту на початку червня.

"Це те, про що ми попереджали протягом тривалого часу. Насправді це не просто загроза", - сказала Мецола.

За її словами, дезінформація буде "дуже активно використовуватися" під час голосування 6-9 червня для обрання наступного п'ятирічного складу парламенту.

Мецола зазначила, що ЄС має у своєму розпорядженні такі інструменти, як новий закон, який вимагає від соціальних мереж видаляти незаконний контент і знижувати ризики маніпуляцій на виборах, які можуть містити фальшиві зображення або видачу себе за іншого виборця.

Однак, як наголосила президент Європарламенту, одних лише нових законів ЄС було недостатньо.

Потенційними джерелами дезінформації Мецола назвала Росію, Китай та Іран, а також політичні партії та організації всередині ЄС, які намагаються привернути увагу виборців за допомогою брехні.

"Можливо, ми занадто довго ігнорували це. Я думаю, що ми повинні рішуче протистояти цьому наративу. Набагато легше проводити чорно-білу кампанію, ніж 1000 відтінків сірого в середині кампанії. Але ми повинні бути готові до цього", - зазначила вона.

Джерело: РБК-Україна