У Києві попрощалися з фанатами «Динамо» та «Жальгіріса», які віддали життя за Україну

Прощання з вболівальниками «Динамо» та «Жальгіріса»

Сьогодні, 7 березня, в Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося прощання з Володимиром Основенком, фанатом київського «Динамо», та Тадасом Тумасом, вболівальником вільнюського «Жальгіріса».

Блок галереї

«Два похорони: українця Володимира Основенка – «Найта», сина протоієрея Павла Основенка і затятого футбольного фаната київського «Динамо» і литовця Тадаса Тумаса – «Milžinas» (Велетня) затятого футбольного фаната вільнюського «Жальгіріса», – написав у Facebook речник Генерального штабу Збройних сил України старший лейтенант Андрій Ковальов.

Tадас приїхав в Україну добровольцем на війну проти російських окупантів, оскільки він розумів, що якщо Україна не встоїть – Литва стане наступною ціллю російської агресії.

«Володимир з першого дня агресії пішов добровольцем до лав 130 батальйону 112 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, так само як його батько і брати, оскільки він мав правильне виховання і знав, що має захищати рідну землю від загарбників. Два воїни різних національностей, але дуже подібні долі і ворог теж один – Росія», – зазначив Андрій Ковальов.