У Києві запрацюють дві станції метро, які закрили 24 лютого

У Києві запрацюють дві станції метро, які закрили 24 лютого

20 грудня у Києві відновлять роботу станції метро Майдан Незалежності та Хрещатик і перехід між ними.

Вони були зачиненими від початку повномасштабної війни, повідомив мер міста Віталій Кличко в Telegram.

Раніше Кличко повідомляв, що в умовах повної відсутності електрики рух поїздів метрополітену буде призупинений підземні станції працюватимуть як пункти тимчасового перебування та укриття під час повітряної тривоги. Наземні станції будуть зачинені.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами мера, у разі блекауту на підземних станціях будуть доступні: інтернет-зв'язок, електроенергія для підзарядки гаджетів, питна вода й санітарні вузли.

"Вхід буде безкоштовним, але потрібно мати при собі документ, що посвідчує особу. Середня температура на станціях підземки становить 12...14 градусів тепла. Тому треба одягати зимовий одяг та додатково мати теплі речі", повідомляв Кличко.

Вранці 19 грудня Київ витримав кілька хвиль атак іранських дронів Shahed-136. В повітряному просторі Києва зафіксували понад 20 ворожих БПЛА. Сили ППО знищили біля 15. Є влучання в об'єкт критичної інфраструктури. Аварійні служби ліквідовують наслідки.

Унаслідок нічної атаки дронами в області пошкоджені об'єкти інфраструктури та приватні будинки. Попередньо відомо про двох постраждалих, повідомив очільник ОВА Олексій Кулеба.

У ніч на 19 грудня сили протиповітряної оборони України збили 30 з 35 іранських ударних дронів типу Shahed. Безпілотники Росія запускала зі східного узбережжя Азовського моря, повідомив пресцентр Повітряних сил України.

Читайте також: