У Луцьку знайшли підземелля, про які сотні років нічого не було відомо

У Луцьку знайшли підземелля, про які сотні років нічого не було відомо

На території Собору Святої Трійці у Луцьку було знайдено три підземні крипти. Виявлення цих крипт було повністю неочікуваним, так як про їх існування не було жодної інформації. За словами керівника розкопок Віктора Баюка, у червні вдалося знайти вхід до цих крипт і зараз триває їх реставрація. Головна мета робіт - відновити історичну цінність цих споруд, про які була забута інформація.

Ці крипти відкриті вперше за минули 200 років. По ходу розчищення підземних кімнат було знайдено багато археологічних знахідок з XVI-XVIII століть. Зокрема, серед них є кілька фрагментів керамічної черепиці, яка свідчить про спосіб покриття цих споруд. Знахідка дозволяє зробити висновки про зовнішній вигляд і будівельний стиль цих крипт. Також знайдені полив'яні кахлі, скляні посудини та керамічні вироби.

Серед усіх знахідок особливо варто виділити колекцію керамічних кахелів з квітково-пелюстковим орнаментом. Дослідники вважають, що ця кахля може бути цінним музейним експонатом, орієнтовно належить XVIII століттю.

Окрім цього, було виявлено ще одне давнє підземелля та залишки мурованої стіни на вулиці Корнякта в центрі Львова. Дослідники припускають, що це була крипта костелу Пресвятої Трійці при монастирі тринітаріїв.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Читайте також: