У Мінцифрі розповіли про розробку ШІ в Україні та небезпеку, яку він становить

У Мінцифрі розповіли про розробку ШІ в Україні та небезпеку, яку він становить

Якщо порівняти з іншими державами, то саме в Україні зараз найбільша кількість розробників штучного інтелекту.

Саме тому Міністерству цифрової інформації слід зробити все можливе в межах "Дія.Сity", щоб інкорпорувалися компанії, які займаються ШІ, заявив голова Мінцифри Михайло Федоров, передає LIGA.net.

"Потрібно багато інвестувати в ІТ-освіту. Щоб діти розбиралися, як це працює, слід вкладати кошти також у шкільну та вищу освіту", сказав він.

Федоров також зазначив, що поділяє думку Ілона Маска та інших підписантів відкритого листа про призупинення розробки штучного інтелекту.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ми вивчаємо можливості штучного інтелекту у своїй роботі та в державних послугах. Я на 100% упевнений, що всі повинні розбиратися в ШІ та використовувати його у своїй роботі, тому що це незворотний тренд, який буде активно розвиватися. Тому ти або почнеш використовувати штучний інтелект, або він замінить тебе", додав Федоров.

Гендиректор SpaceX, Tesla та Twitter Ілон Маск, а також фахівці зі штучного інтелекту та лідери галузі закликали до шестимісячної паузи у розробці систем, потужніших, ніж нещодавно запущений OpenAI GPT-4. Про це йдеться у відкритому листі, де згадуються потенційні ризики для суспільства та людства.