У Міненерго відповіли, чи повернеться Україна до графіків відключення світла

Мапа України з планом відключення світла
Мапа України з планом відключення світла

Міністр енергетики Микола Колесник висловився про можливе повернення України до графіків відключень світла.

Цю інформацію він надав під час телемарафону.

Останнім часом відключення світла в Україні припинилися, але багатьох громадян цікавить, як довго це триватиме і коли можуть знову почати стабілізаційні відключення.

Спеціалісти в енергетиці вважають, що поки що зробити прогнози щодо повернення до графіків відключень є некоректним. Одна з причин - неможливість передбачити тривалість спеки.

За словами Колесника, аномальна спека призводить до збільшення споживання електроенергії і впливає на стабільність роботи енергосистеми. Спостерігалася така тенденція у липні.

"Наразі некоректно робити такі прогнози, оскільки ми не знаємо наскільки тривалою буде ця спека і куди вона охопить, чи вона буде по всій території України чи обмежиться окремими районами і як тривало буде тривати", - підкреслив заступник міністра енергетики.

Колесник також наголосив на важливості споживання електроенергії і закликав громадян економити світло, особливо в пікові години - з 07:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

"Це допоможе балансувати енергосистему. Тому ми закликаємо до відповідального споживання, а енергетики роблять все можливе, щоб система працювала стабільно", - додав він.

В Укренерго також заявили про споживання електроенергії.

Читайте також