У Німеччині чоловік погрожував підірвати будинок із біженцями

У місті Галле в Німеччині місцевий житель хотів підірвати будинок, де живуть мігранти. Про це повідомляє видання Bild.

Підозрюваного, 36-річного чоловіка, затримали після того, як його сусіди повідомили поліцію про його наміри. Під час обшуку в його квартирі правоохоронці виявили вибуховий пристрій. Операція для затримання підозрюваного відбулася 6 квітня.

«Проводячи операцію, була знайдена алюмінієва валіза, в якій були вибухові речовини. Поки не відомо, який потенціал вибуху вона мала. Складається враження, що підозрюваний хотів підірвати будинок Loests Hof, де проживають переважно мігранти», - розповідає Mitteldeutsche Zeitung.

За даними Bild, німець загрожував своїм сусідам близько 11:30 ранку у суботу. Окрім того, він стріляв іграшковим пістолетом по перехожих.

Підозрюваний також повідомив про те, що в квартирі розташована бомба. Після перевірки квартири було знайдено декілька предметів, які потребували додаткового розслідування, повідомив речник поліції Александр Юнгханс.

Для запобігання можливому теракту було евакуйовано декілька під'їздів житлового будинку Loest Hof та сусідніх будинків. Більше 50 мешканців, які були біженцями, були перевезені до безпечного місця. Газопостачання також було припинено. Підозрюваного затримали на місці. Поки він перебував під вартою, вибухотехніки разом з собакою перевіряли, чи є вибухівка в його квартирі, зокрема валіза з алюмінію.

Раніше Асоціація міст і муніципалітетів Німеччини закликала покращити інтеграцію українців на ринку праці, дозволивши їм працювати без знання німецької мови. Однак проблема мовного бар'єру залишається найважливішою перешкодою для більшості українців, які шукають роботу в Німеччині.

Дивіться також: Канцлер Німеччини повідомила, коли Росія закінчить війну