У Пентагоні розповіли, чи зможе Україна бити літаками F-16 по території Росії

Українські військові літаки F-16
Українські військові літаки F-16

У Пентагоні розповіли, яка буде можливість застосування літаків F-16 для України. Про це повідомив речник Пентагону, генерал-майор Пет Райдер, в інтерв'ю "Голосу Америки". За його словами, українська армія зможе використати ці літаки як на своїй території, так і в окупованих районах.

Райдер висловив думку, що літак F-16 має великі можливості і використовується в багатьох країнах світу. Він також зазначив, що для ефективного використання цих літаків потрібне спеціальне навчання для пілотів та техніків для їх обслуговування.

Представник Пентагону пояснив, що рішення про використання літаків F-16 в Україні буде ухвалюватись самою країною, а США будуть співпрацювати з міжнародною спільнотою, щоб забезпечити можливість обслуговування та експлуатації цих літаків українським військовими.

Райдер зауважив, що досягнення повноцінного використання літаків F-16 українською армією може ускладнити присутність російської ППО в деяких зонах. Втім, США працюють над задоволенням потреб українських партнерів у захисті їх території та поверненні окупованих земель.

Також варто відзначити, що раніше вже повідомлялося про можливість отримання Україною більшої кількості літаків F-16.

Читайте також