У Південній Кореї рекордно зросла кількість шукачів притулку з РФ

Кількість росіян, які просили притулку в Південній Кореї, зросла у п'ять разів у 2023 році порівняно з 2022 роком, пише CNN з посиланням на дані імміграційної служби Південної Кореї.

Згідно зі звітом, у 2023 році 5750 росіян звернулися за притулком в Південній Кореї, що в 5 разів більше, ніж у 2022 році (1038 росіян), а також більше, ніж кількість заявок від громадян країни-агресора, зареєстрованих з 1994 по 2019 рік.

За звітом, притулку в Кореї шукали через політичне переслідування та релігійну дискримінацію. Інші причини включали дискримінацію за соціальну належність, расу або національність.

Треба зазначити, що імміграційні закони Південної Кореї є досить суворими, включно з правилами щодо прохань про притулок. За останні 30 років, тільки 4052 людини були визнані біженцями в Південній Кореї

Раніше, влада Південної Кореї оголосила про посилення контролю над дотриманням торгових санкцій проти Росії та Білорусі. Відомство буде боротися з нелегальним експортом, для якого потрібно мати дозвіл, згідно з новими змінами, що набрали чинності минулого тижня.

Раніше представник МЗС Республіки Кореї Ім Су Сок заявив, що Південна Корея уважно стежить за розвитком співпраці між Росією та КНДР і сподівається, що обидві країни не порушуватимуть санкції Ради Безпеки ООН.