У Польщі відповіли на несподівані заяви Лукашенка

У Польщі відреагували на заяву білоруського диктатора Олександра Лукашенка про нібито бажання поліпшити відносини між двома країнами.

Якщо Білорусь хоче мати добрі відносини з Польщею, то шлях до цього дуже простий, заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський у коментарі RMF FM.

Він також наголосив, що білоруська влада має звільнити політичних в'язнів, серед яких є поляки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Зупинити атаки на нашому кордоні, звільнити Анджея Почобута та інших ув'язнених понад 1000 осіб перебувають у в'язницях Білорусі", зазначив Яблонський.

За його словами, таке рішення може ухвалити тільки нинішні влада Білорусі.

"У нас немає і ніколи не було ворожих намірів щодо Білорусі. Ми не маємо наміру підтримувати погані відносини з Білоруссю. Навпаки, ми хотіли б, щоб вони були якомога добрішими, але саме білоруська влада поводиться так, як вона поводиться. І вона несе повну відповідальність за те, що в нас погані відносини. Білорусь це просто країна, яка ворожа до Польщі", додав Яблонський.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про бажання налагодити стосунки з Польщею, яку він до цього звинувачував у підготовці агресії. Сказав, що Білорусь живе здебільшого коштом стосунків з Росією і Китаєм, передає пресслужба Лукашенка.

Але, за його словами, "не треба забувати про високотехнологічний Захід".