У російських "Ланцетах" знайшли іноземні компоненти

Російський БПЛА "Ланцет" містить щонайменше 19 іноземних електронних компонентів, зокрема, західних. Також багато їх містить й "Орлан".

Це дрони, які загарбники використовують проти нашої техніки, написав у Telegram керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ланцет" є однією з основних бойових одиниць, які ворог використовує саме на фронті проти нашої бронетехніки, систем ППО, РЛС, і не тільки. Так само, як й інші продукти компанії ZALA AERO. "Орлан" це розвідник, який виявляє позиції та коригує вогонь", написав він у Telegram.

Власник та конструктор ZALA AERO Олександр Захаров вже перебуває під українськими санкціями. Зараз ведеться робота щодо приєднання до них партнерів.

"Окрім цього, українські, європейські, американські та австралійські обмеження введені проти ООО "ЦСТ" основної юридичної особи ZALA AERO. Разом з урядами партнерів ми вже працюємо і посилимо роботу щодо виробників компонентів, а також компаній, які їх постачають в обхід санкційних обмежень", наголосив посадовець.

Крім того, Україна працює в напрямку російських РЕБ та РЛС, виробництво яких залежне від іноземних компонентів.

У ракетах Х-101, якими Росія обстрілювала Україну в ніч на 15 серпня, було приблизно 30 мікросхем іноземного виробництва. Ракети вони виготовили цього року,

Також відомо, що у червні РФ придбала у Заходу компоненти, пов'язані з військовою технікою, на $20,3 мільярда.