У Санкт-Петербурзі горить Південна ТЕЦ (відео)

У Санкт-Петербурзі горить Південна ТЕЦ

Сьогодні, 12 березня у Санкт-Петербурзі горить Південна теплоелектроцентрала (ТЕЦ). Про це повідомляють російські телеграм-канали.

Невідомі причини пожежі

Причини загорання наразі залишаються невідомими. За інформацією, що з'явилася у соціальних мережах, перед пожежею був "прильот".

Неправдиві повідомлення

З перших повідомлень російських ЗМІ випливало, що пожежа сталася прямо на території ТЕЦ, і було опубліковане відео зі стовпом чорного диму. Однак через кілька хвилин повідомлення були виправлені, і зазначили, що пожежа сталася біля ТЕЦ.

Коментар виробників енергії

Виробники електричної та теплової енергії в регіоні Росії "ТГК-1" прокоментували ситуацію, заявивши: "Не хвилюйтеся за Південну ТЕЦ, з нею все гаразд, там нічого не горить. Пожежа сталася біля ТЕЦ через залізницю".

Поширення пожежі

Служба надзвичайних ситуацій РФ повідомила, що пожежа сталася в ангарі розміром 10х100 м на площі 300 кв. м. Горять дерев'яні палети. На місці події працює шість одиниць техніки та 32 особи особового складу. За інформацією МНС, на щастя, загиблих та постраждалих немає.

Попередній вибух на ТЕЦ у Тиві

Нагадаємо, що 6 березня в російській республіці Тива стався вибух на Шагонарській ТЕЦ, унаслідок якого постраждали люди. Причини вибуху поки що невідомі. На місці події працювали оперативні служби, забезпечено обмеження доступу до будівлі. Пожежа, ймовірно, почалася в котельні.