У ворога снарядний голод - Гуменюк

У ворога снарядний голод - Гуменюк

На півдні України російські окупанти зменшили кількість артилерійських обстрілів. Про це інформує керівниця об'єднаного прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк. Вона зазначила, що це говорить про те, що у них закінчуються снаряди. Проте, українські війська продовжують вести боротьбу і вчиняти усі необхідні дії для знищення важливих вузлів українських військ.

За словами Гуменюк, на півдні російські терористи активно використовують авіацію для атак на житлові квартали, інфраструктуру та сільськогосподарські підприємства. Вона наголосила, що також ворог використовує безпілотники для розвідки та скидання боєприпасів. Крім того, навколо річки Дніпро триває протидія противника.

Звітуючи про успіхи в українській обороні, Гуменюк повідомила, що протягом 599 днів було знищено значну кількість ворожої техніки та особового складу. Зокрема, було знищено 6866 артилерійських систем, 4948 танків, 9362 броньовані машини, 317 літаків і 316 гелікоптерів, а також понад 287 770 особового складу росіян. У рамках останнього тижня українські сили знищили російський штурмовик Су-25. На Херсонському напрямку українські війська успішно ведуть боротьбу з противником і проникають у його тил.

Читайте також: