У ЗСУ почали впроваджувати програму "Збереження життя військовослужбовців", - Генштаб

Програма 'Збереження життя військовослужбовців' У ЗСУ
Програма 'Збереження життя військовослужбовців' У ЗСУ

Збройні Сили України (ЗСУ) за дорученням Головнокомандувача генерал-полковника Олександра Сирського розробили і почали впроваджувати комплексну програму дій "Збереження життя військовослужбовців". Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Програма є універсальною системою для кожного підрозділу, і її головним пріоритетом є збереження життя українських воїнів. У розробці програми взяли участь волонтери та громадські діячі, чиї пропозиції та напрацювання вже частково реалізуються.

Ключові напрямки програми:

  • Удосконалення підготовки українських захисників
  • Підвищення якості навчання військовослужбовців
  • Покращення надання медичної допомоги на всіх етапах
  • Забезпечення відпочинку особового складу, який виконує бойові завдання
  • Інші заходи, спрямовані на збереження життя військових

Особлива увага в програмі приділяється діям командирів підрозділів, на яких покладена максимальна відповідальність за збереження життя особового складу. "Ми боремося за нашу землю, але життя українського солдата - найважливіше. Позицію можна повернути, життя - ні", - наголошується у повідомленні Генштабу.

Впровадження програми "Збереження життя військовослужбовців" здійснюватиметься під особистим контролем Головнокомандувача ЗС України. Генштаб запевняє, що ситуація постійно моніториться та аналізується, і будуть докладені максимальні зусилля, щоб цінність життя військовослужбовців була найвищою для командирів усіх рівнів.

Генеральний штаб ЗСУ висловив подяку всім небайдужим громадянам за підтримку цієї важливої ініціативи.

Читайте також