У ЗСУ попередили про ракетну небезпеку

Російські окупанти можуть завдати масований ракетний удар як на Великдень, так і в будь-який інший день.

Захисники українського неба прекрасно це усвідомлюють, тому посилено готуються до відбиття атак. Про це заявив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, відпрацьовується маневреність системи ППО та її висування на напрямки, де виникатиме загроза удару.

Він зазначив, що українські повітряні сили посилено готуються до можливих ракетних атак ворога на Великдень.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ракетні обстріли можуть бути в будь-який день. Ми повинні усвідомлювати, що до цього необхідно готуватися. У нас готується система протиповітряної оборони, ми вживаємо заходів щодо її маневру і висунення на ті чи інші напрямки під загальним керівництвом Повітряних сил і командування протиповітряної оборони мого угруповання", зазначив він.

Він спрогнозував, що ворог не відмовився від своїх підступних задумів.

"Але головне ми готові до нівелювання його дій і зменшення його влучень. Будемо робити все, щоб він не завадив нам відсвяткувати Великодні свята", заявив Наєв.

Командувач ОС ЗСУ також зазначив, що зараз в української системи протиповітряної оборони дуже високий клас готовності. Саме тому відсоток повітряних цілей, які вдається знищувати українським силам ППО, значно перевищує фіксовані в інших конфліктах показники раніше.

Росіяни можуть влаштувати провокації на Великдень та початок травня. Для окупантів немає нічого святого, тому і релігійні свята вони для них нічого не значать.

А 9 травня сакральна дата для російської держави. Тому наша влада готується до можливих атак і провокацій.

Gazeta.ua спитала військових експертів, що можуть приготувати окупанти.