Убивця увірвався в кафе з криком: "Усі жінки – гадюки!"

Убивця увірвався в кафе з криком:

Уже 16 жовтня 1991 року Джордж Геннард, чоловік у віці 35 років, в'їхав на своєму пікапі у кафе Luby's в штаті Техас у місті Кіллін, і почав відкривати вогонь. Його жахлива безладниця тривала 15 хвилин і завдала смерть 23 людям, а ще 27 отримали поранення. Ця подія очолила список масових розстрілів в історії США, який і досі є одним з найбільших.

Геннард увійшов до кафе і декламував: "Усі жінки Кілліна й Белтона - змії! Це те, що ви зробили з мене і з моєю родиною! Час розплати!" Він проходив крізь приміщення і пострілював у потягу раптово появляючихся людей, користуючись двома пістолетами. Він декілька разів перезаряджав їх. Кафе було переповнене, приблизно 140 людей святкували День боса, але були свідками цієї жахливої події.

Після кількох хвилин на місце прибула поліція, яка поранила Геннарда. Він втік до складського приміщення, вимагаючи вбити якнайбільше людей і відмовлявся здаватися. Урядовці повідомили, що після цього він вистрілив у себе.

Перед цим Джордж був безробітним і жив самотньо в місті Белтон. Він мав дуже вибуховий характер і був звільнений з роботи в морському флоті через вживання марихуани. Він проявляв ненависть до жінок, чорношкірих осіб, латиноамериканців та геїв. Він просто ненавидів жінок, називаючи їх зміями та висловлюючи про них презирливі думки. Досі неясно, які саме мотиви його підштовхнули до цього жахливого акту насилля.

Після 5 місяців з моменту стрілянини кафе відновило роботу і функціонувало ще 9 років, поки не було остаточно закрите у 2000 році.

Наслідком цієї жахливої події стало те, що у 1995 році законодавці Техасу прийняли закон, який дозволяє громадянам з дозволом на зброю носити її в прихованому вигляді для самозахисту.

Читайте також: