Удари з повітря, моря і суходолу: ЦАХАЛ готується до наземної операції в Секторі Гази

Удари з повітря, моря і суходолу: ЦАХАЛ готується до наземної операції в Секторі Гази

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу відвідав військових на півдні Ізраїлю, близько Сектору Гази. Він заявив про підготовку до "наступного етапу" війни, але не уточнив, про що саме йшлося. Міністерство оборони повідомило, що сили військової армії Ізраїлю готуються до реалізації різноманітних оперативно-наступальних планів, включаючи поєднані удари з повітря, моря та суходолу.

У цьому контексті окремі підрозділи армії готуються до розширення сфери бойових дій, створюють передові центри матеріально-технічного постачання для швидкого отримання необхідного обладнання.

Батальйони та солдати розгорнуті по всій країні, підвищують бойову готовність з фокусом на наземні операції. Очікується, що військові розпочнуть наземне вторгнення в Сектор Гази, але масштаб і час його реалізації можуть залежати від різних факторів, включаючи евакуацію цивільних осіб із північної частини Гази та загострення ситуації на півночі Ізраїлю.

Також була оголошена війна, і військово-політичне керівництво вводить пункт 40 Алеф, що надає повну свободу дій армії і зобов'язує її доповідати політичному керівництву. Бойовники ХАМАС вже завдали ракетних ударів по Ізраїлю і розпочали наземне вторгнення, захоплюючи території, забираючи заручників та викрадаючи ізраїльтян.

Читайте також: