Україна домовляється з Британією про посилення ППО: Банкова повідомила деталі

Велика Британія підтримує Україну в посиленні протиповітряної оборони

Велика Британія визнала важливість посилення протиповітряної оборони України після масованих атак з боку РФ. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак після телефонної розмови з радником прем'єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки Тімоті Барроу.

«Погодилися з важливістю посилення протиповітряної оборони України, чому може сприяти, зокрема, Велика Британія.  Також відзначив продуктивну роботу української та британської команд над угодою про безпекові гарантії для України, як це передбачено вільнюською Спільною декларацією країн G7.

Подякував уряду й народу Великої Британії за всю оборонну допомогу нашій державі та лідерство в підтримці України в боротьбі за свободу, демократію та безпеку у Європі», – написав Єрмак.

Керівник Офісу президента також інформував співрозмовника про наслідки нещодавніх масованих обстрілів українських міст і сіл, які провела РФ під час новорічних свят. Він підкреслив, що в результаті цих терористичних актів загинули десятки українців, а понад 150 були поранені.

Єрмак також повідомив, що під час розмови обговорили підготовку наступної зустрічі радників із національної безпеки та політичних радників лідерів країн щодо реалізації української формули миру. Ця зустріч запланована на січень і відбудеться в Давосі.

Продовжується війна Росії проти України

На даний момент триває 681-ша доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 59 бойових зіткнень.

У ніч з 5 січня російські окупанти знову атакували Україну за допомогою ударних БпЛА типу Shahed-136/131. Бойова діяльність сил та засобів протиповітряної оборони України продовжується, результати будуть оголошені пізніше.

Протягом доби ворог наніс сім ракетних та 36 авіаційних ударів, а також здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. В результаті російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Були пошкоджені житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.