Україна дуже близька до асоціації з ЄС

Україна виконала майже 80% зобов'язань щодо угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Зараз проходиться оцінка відповідності українського законодавства європейським стандартам, під час телемарафону заявила віцепрем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, інформує Gazeta.ua.

Щодо тих 20%, які ще залишилося виконати це певні "олдскульні зобов'язання", оскільки переговори про укладення Угоди велися у 2009 році за часів іншої правової реальності, пояснила Стефанишина.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Це зобов'язання, які ми, звичайно, виконуватимемо де це можливо, але це вже, скажімо, стара сторінка наших відносин. Сьогодні ми проходимо оцінку в ЄС як країна, яка стане частиною Європейського союзу, а не країна, з якою будуть партнерські відносини. Це зовсім інша якість, але й інший обсяг завдань та відповідальності", зазначила віцепрем'єр.

2023-ий має стати роком, коли не залишиться жодних перешкод для початку переговорів щодо повноправного членства України у Європейському Союзі.

Ментально Україна та ЄС вже разом. Залишилося це підтвердити на політичному і юридичному рівнях, заявив президент України Володимир Зеленський на брифінгу з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві.