Україна і Польща активізують співпрацю у молочній галузі

Україна і Польща активізують співпрацю у молочній галузі

Підписаний меморандум про співпрацю українського та польського молочного секторів

Мінагрополітиками повідомлено про зустріч представників молочного сектору України та Польщі, яка відбулася у місті Білосток. Під час зустрічі був підписаний Меморандум про взаєморозуміння, який спрямований на поглиблення співпраці та гармонізацію діяльності українського та польського молочних секторів.

Наразі вже 59 українських компаній мають дозвіл на експорт молочної продукції до Європейського Союзу. Така зустріч є важливим кроком у розширенні та зміцненні співпраці між виробниками молочної продукції обох країн.

Меморандум визначає співпрацю між українським та польським молочними секторами у питаннях гармонізації діяльності відповідно до вимог ЄС, обміну досвідом у сфері євроінтеграції, консультацій щодо законодавства та підтримки галузевого підходу до торгівлі на національному та європейському рівнях.

"Співпраця між двома сторонами може сприяти збільшенню торгівлі та інвестицій, а також обміну знаннями та технологіями. Спільні дії можуть також посилити конкурентоспроможність молочних галузей обох країн на міжнародному ринку", - зазначили в Мінагрополітики.

Читайте також: