Україна може "несподівано" звільнити Крим: Данілов розповів про методи деокупації

Україна може

Звільняти Крим від російських загарбників Україна буде так, як вважатиме за необхідне.

Для деокупації можуть використовувати й несподівані методи. Про це в ефірі "Радіо Свобода" сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Так він прокоментував слова міністра оборони Олексія Резнікова про те, що Україна може звільнити Крим без бою.

"Мені складно говорити, чи без бою Росія щось віддасть. Можу єдине сказати, що при необхідності ми будемо звільняти таким чином, який будемо вважати за необхідне на час прийняття тих чи інших рішень", ‒ сказав Данілов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він також зауважив, що за необхідності Україна може використовувати й "трохи інші засоби".

"І ні в кого ми питати з цього приводу дозволу не збираємося. Це наша земля, і наше завдання її звільнити", наголосив Данілов.

А вибухи в тимчасово окупованому Криму він назвав "знаком згори" для росіян.

"Господь милостивий до нашої країни, він періодично відправляє сигнали рашистам, що їм треба звідти забиратися. І ці сигнали йдуть відповідним чином. Думаю, що люди, які мають трохи розуму, мають розуміння, що потрібно якомога швидше забиратися з півострова", додав Данілов.

Україна звільнить Крим без бою. Суто військовий контрнаступ не розглядається, сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю The Atlantic. За його словами, у Києві говорять про військово-політичне звільнення Криму.

Метою майбутнього контрнаступу Збройних сил України має бути ізоляція Кримського півострова, адже він стане вирішальним полем бою у цій війні. Коли Крим буде звільнено слідом піде Донбас. Таку думку висловив генерал-лейтенант США у відставці, колишній командувач армією США в Європі Бен Годжес.

Читайте також: