Україна наздогнала РФ із виробництва аналогів Shahed — експерт

Українські дрони: аналоги іранських "камікадзе"

Іранські дрони-камікадзе типу Shahed-131/136, відомі у Росії як "Герань", відрізняються від українських аналогів. Це свідчить про те, що Україна розробляє власну лінійку таких засобів.

Про це повідомив Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив", у ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишина, Україна здоганяє РФ у виробництві аналогів дронів Shahed.

"Це українські дрони насамперед. Те, що проводяться аналогії, я не зовсім згоден, оскільки Shahed є аналогом, копією ізраїльського Hero. Аналогічно можна говорити про багато інших розробок таких засобів ураження в країнах-ізгоях, які обмежені у своїх власних технічних і технологічних розробках", - сказав Коваленко.

Оглядач пояснив, що в українських версіях дронів використовуються західні технології, які підвищують стійкість до радіоелектронної боротьби та забезпечують стійкий зв'язок на великій відстані.

У порівнянні з Shahed-136, українські дрони діють у реальному часі та здійснюють управління за координатами, не обмежуючись великими дистанціями.