Україна провела першу конференцію з вивчення уроків воєнного досвіду

Міністерство оборони України провело конференцію з вивчення та впровадження досвіду

Міністерство оборони України разом з Генеральним штабом Збройних Сил України та ГО "Військова школа "Боривітер" організували першу конференцію, присвячену вивченню та впровадженню досвіду "Lessons Learned у динамічному оборонному середовищі".

"Наша мета спільно зі Збройними Силами - забезпечити максимально швидкий цикл аналізу та поширення досвіду на полі бою, а також використання набутого досвіду для реалізації системних змін в секторі безпеки та оборони, в наших політиках та процесах прийняття рішень", - зазначив заступник міністра оборони України Станіслав Гайдер, відкриваючи захід.

На конференції учасники обговорили розбудову екосистеми вивчення досвіду в Силах оборони, досвід країн-партнерів у впровадженні процесу Lessons Learned та можливості співпраці, зокрема в контексті запуску Спільного центру Україна-НАТО з аналізу, підготовки та освіти (JATEC). Також була присвячена панель, в якій обговорювалися аспекти впровадження Lessons Learned на тактичному рівні.

"Україні також важливо підтримувати зв'язок з нашими партнерами та оборонною індустрією щодо досвіду використання наданих зразків озброєння та побудувати безперервний цикл вдосконалення спроможностей", - наголосив Станіслав Гайдер.

У конференції взяли участь представники Міністерства оборони України, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, Збройних Сил України, Представництва НАТО в Україні, NATO JALLC (Об'єднаний центр аналізу та вивчення досвіду НАТО), SAG-U (Група сприяння безпеці - Україна), посольств США та Литовської Республіки, аташе з питань оборони держав-партнерів, представники громадських організацій.