Україна розриває угоду про зону вільної торгівлі з Білоруссю

Уряд припиняє міжурядову угоду про вільну торгівлю з Білоруссю

Сьогодні, 22 грудня, уряд ініціював припинення міжурядової угоди про вільну торгівлю з Білоруссю. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Згідно з повідомленням, рішенням уряду схвалено законопроект, який припиняє дію Угоди між урядом України і урядом Республіки Білорусь про вільну торгівлю та інших документів, що забезпечували режим вільної торгівлі між країнами. Цей законопроєкт буде подано на розгляд Верховної Ради та набуде чинності після його ухвалення та публікації в передбаченому законом порядку.

«Зрозуміло, що жодної торгівлі між Україною та державою-агресором та сателітом Росії-Білоруссю – не існує вже майже два роки, як явища. Вказаними рішеннями ми лише приводимо договірно-правову базу у відповідність до реалій. Зачистку нормативно-правового поля від сміття, пов’язаного з Росією та її союзниками, ми проводимо постійно та наполегливо, але, як бачите, працювати ще є над чим», – розповів заступник Міністра економіки України - Торговий представник України Тарас Качка.

Нагадаємо, у 2021 році Білорусь обмежила імпорт українських товарів.