Україна суттєво наростила виробництво вітчизняного озброєння – Резніков

Україна суттєво наростила виробництво вітчизняного озброєння.

На початку вересня очікуються добрі новини про захід в Україну потужних гравців ринку озброєння, заявив міністр оборони України Олексій Резніков на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

"Буде підписання декількох угод. Крім цього, ми готуємо проведення індустріально-оборонного форуму в Україні спільно з МЗС. Думаю, що це буде орієнтовно кінець вересня початок жовтня. Планується участь близько 50 потужних гравців ринку озброєння", зазначив Резніков.

Україна має великий прогрес щодо будівництва заводу з виробництва турецьких безпілотників Bayraktar, питання зараз у виборі місця спорудження цього заводу. Туркам запропонували хороше місце, але воно не в західній Україні, розповів він.

Деякі приватні компанії України зараз на етапі підписання угод з німецькими партнерами щодо обслуговування техніки бази Leopard.

У України вже є своя артилерія калібру 155 мм, яка пройшла випробування, є офіційно підписані документи між Міноборони і виробником.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Контракт виконується. Перші замовлення уже є, ми одразу передаємо до ЗСУ. І ми плануємо збільшити замовлення на їх виробництво", розповів він.

Україна виробляє досить потужню бронетехніку, питання з виробництва бронетанкової техніки вирішується. Однак наразі не розв'язане питання патронного заводу.

Україна також виробляє майже усі калібри мін.

"Що стосується снарядів, то 155 буде, 125 почали випробування. Зі 122-м калібром поки що складнощі", повідомив він.

Крім цього, Україна має ракетну і протиракетну програми.

"Ці програми спроможні зробити своє, але є певні нюанси, потрібно великі гроші, щоб вони змогли вийти в роботу умовно у 2024-2025 роках. Тому у нас зараз дискусія: чи витратити гроші і купити снаряди зараз в іноземців, чи вкласти їх і мати ракети умовно через рік", пояснив міністр.

Президент України Володимир Зеленський розповів про українське виробництво зброї.

В Україні виробляють гармати, снаряди, дрони, ракети, бронетехніку. Він запевнив, що фінансування є і оборонка зможе дати більший результат.