Україна та партнери знали про плани Росії наступати на Авдіївку - ISW

Україна та партнери знали про плани Росії наступати на Авдіївку - ISW

Офіційні особи України та союзники зі Сполучених Штатів Америки передбачають російські наступальні операції неподалік від Авдіївки. Вони висловлюють впевненість у здатності української армії до оборони, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують, що представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив 13 жовтня, що нові російські наступальні операції поблизу Лимана та Авдіївки не є несподіванкою. Він впевнений, що українські сили зможуть відбити ці атаки. Крім того, Кірбі повідомив, що російські війська, ймовірно, застосовують тактику "людської хвилі", використовуючи недостатньо навчених і обладнаних солдатів з метою продвинутися. Така практика була використана російськими військами під час невдалого наступу взимку 2023 року.

За даними аналітиків ISW, російські сили у цій операції використовують більше бронетехніки, ніж зазвичай.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР) Андрій Юсов також заявив 12 жовтня, що українські сили були свідомі і готувалися до наступу Росії біля Авдіївки. За його словами, російські війська не накопичили достатньо резервів для наступу по всій лінії фронту, але тільки на окремих ділянках.

Серйозні проблеми стикаються російські військові під час наступу на Авдіївку, як свідчать повідомлення російських військових блогерів, які утворили дві протилежні думки про події в Авдіївці. Це також вказує на Інститут вивчення війни (ISW).

Загарбники з Росії встановили нову дату для захоплення адміністративних кордонів Донецької області - до 31 грудня вони планують повністю захопити Донеччину.

Читайте також: