Україна в ОБСЄ розповіла про тактику російських окупантів

Показавець російських військових укриттів у зоні конфлікту
Показавець російських військових укриттів у зоні конфлікту

Заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко повідомила, що російська стратегія війни проти України полягає в руйнуванні і знищенні будь-якої території задля просування вперед. За словами Костенко, російські військові страждають від значних втрат, але це не заваджає їм продовжувати агресію.

Дипломат нагадала, що у 2024 році російські війська втратили багато солдатів за маленьку площу української землі. Вона також звернула увагу на кілька прикладів російських атак на мирні українські міста, де постраждало багато цивільних осіб.

Костенко наголосила на тому, що у вільного світу є значна перевага над Росією та її союзниками, і цю перевагу потрібно використовувати для перемоги над агресором. Вона закликала не допускати ситуації, коли сила перемагає і порушуються міжнародні норми.

Україна, за словами дипломата, не обирала цю війну, але не може зупинитися, поки не захистить свою територію та народ. Вона подякувала міжнародним партнерам за допомогу у зміцненні Українських Збройних Сил та закликала до подальшої політичної підтримки і військової допомоги.

Джерело: Укрінформ

Читайте також