Україна веде переговори з Канадою щодо гарантій безпеки

Україна і Канада розпочали переговори щодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки.

Канада стала третьою після США та Великобританії країною з G7, із якою Україна почала відповідні переговори, повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Україна розпочала переговори з Канадою щодо укладення двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку нашої держави", зазначив Єрмак.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Двосторонні гарантії безпеки, які Україна має отримати вже зараз, зроблять Україну більш захищеною ще до набуття повноправного членства у НАТО, впевнений він.

"Гарантії безпеки для України мають бути дієвими й слугувати перехідним етапом на шляху нашої держави до членства в Альянсі єдиної найнадійнішої на сьогодні гарантії безпеки", підсумував Єрмак.

На липневому саміті НАТО у Вільнюсі країни G7 схвалили декларацію, яка передбачає довгострокову підтримку України у сфері безпеки та економіки.

3 серпня Україна повідомила про початок переговорів із США щодо двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій.

До декларації G7 про гарантії безпеки для України приєдналися вже 12 держав.

Таким чином буде посилено прогрес України на шляху до майбутнього членства в євроатлантичній спільноті, включно з ЄС і НАТО. А це є кінцевою метою та найнадійнішою гарантією безпеки.