Україна витрачає на день війни $100 млн

День війни коштує Україні $100 млн, сказав міністр оборони Олексій Резніков.

Таким чином він прокоментував витрати волонтерів та держави на армію, зокрема, закупівлю дронів за волонтерські кошти. Про це міністр розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Я не маю права сказати вам про контракти. Я можу сказати, що офіційно тільки нових українських дронів 30 моделей різних типів допущено до експлуатації: розвідувальних, ударних, камікадзе тощо. У тому числі ‒ 10 моделей FPV-дронів", ‒ сказав Резніков.

За його словами, кількість їх випуску залежатиме від виробників.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"От скільки вони спроможні будуть випускати ‒ все буде наше. Ми все у них купимо за державні кошти", ‒ зазначив Резніков.

За його оцінками, поставки від волонтерів від 24 лютого 2022 року складають лише 3% від усього, що потрапило на війну.

"День війни коштує нам 100 мільйонів доларів. А тепер візьміть бюджети всіх поважних великих волонтерських фондів, подивіться, скільки вони збирають. І держава, яка витрачає 100 мільйонів доларів на добу в цілому. От просто вдумайтеся", ‒ сказав Резніков.

Він також наголосив, що несправедливо у цьому плані пред'являти претензії державі та військово-політичному керівництву, що "все роблять волонтери".

"Це не так. Насправді це роблять громадяни України ‒ ті, хто працюють, тому що вони сплачують податки і ці податки йдуть в бюджет, а з цього бюджету йдуть в тому числі і на армію. Армія сьогодні ‒ найбільший споживач коштів" ‒ додав Резніков.

Міністр оборони України Олексій Резніков у понеділок, 4 вересня, подав до парламенту заяву про відставку. Каже, що зробив це "на виконання рішення президента".

Олексія Резнікова звільнять з посади міністра оборони України цього тижня, повідомив президент Володимир Зеленський. Глава держави наголосив, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому. Очолити Міністерство має Рустем Умєров, заявив президент.