Українцям нагадали про перевірку лічильників: часу замало, інакше заплатите більше

Лічильники - перевірка: час розрахуватись доводиться
Лічильники - перевірка: час розрахуватись доводиться

У Києві відбудеться масова перевірка лічильників для коректного нарахування за комунальні послуги. Про це повідомила прес-служба КК "Центр комунального сервісу".

Мешканці столиці мають обов'язок перевіряти свої лічильники, щоб уникнути некоректного нарахування за послуги. Цього місяця термін перевірки закінчується для 32 047 лічильників гарячої води та 7 599 лічильників теплової енергії.

У разі неправильного приладу, його знімають з обліку, і нарахування проводиться за загальнобудинковим лічильником або за нормою. Інформацію щодо терміну перевірки можна переглянути на офіційному сайті ЦКС або в особистому кабінеті споживача.

Також споживачі можуть звернутися до ЦКС за допомогою месенджерів, або зателефонувати за номером 044-247-40-40, щоб дізнатися про свій лічильник та термін його перевірки.

Перевірку також можна замовити самостійно через ліцензовану компанію або на офіційному сайті ЦКС. Перевірка одного лічильника може коштувати 300 гривень.

Облтеплокомуненерго нагадує, що перевірка лічильників є обов'язком споживачів та проводиться раз на 4 роки. Це робиться з метою забезпечення коректної роботи лічильника та нарахування плати за послуги.

Важливо обирати надійну компанію для перевірки, аби уникнути шахрайства. Необхідно перевіряти сертифікати комерційних структур, які надають послуги з перевірки приладів обліку.

Таким чином, перевірка лічильників є необхідною для забезпечення правильного нарахування за комунальні послуги. Споживачам варто звернутися до ЦКС для отримання інформації та проведення перевірки свого лічильника.

Читайте також