Українцям у Польщі нагадали про свята на початку травня: скільки буде вихідних

У Польщі травневі вихідні зазвичай розпочинаються на початку травня. Це пов'язано з традиційними польськими святами, такими як День Праці, День Конституції та урочистість Пресвятих Тіла та Крові Христових.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на інформацію у польських інформаційних ресурсах.

День праці

У Польщі День праці відзначають 1 травня. У країні проводять різноманітні заходи та фестивалі.

День Конституції

День Конституції поляки святкують 3 травня на честь прийняття Конституції 1791 року. Цей документ є однією з перших у світі сучасних конституцій.

Зазначимо, що День праці та День Конституції у Польщі – державні вихідні, а от 2 травня – між ними – відзначається – День прапора Республіки Польща, який є робочим днем. Цього дня багато поляків беруть відгули, щоб зробити собі великі вихідні та називають цей період Маювкою.

Травневі вихідні

Травневі вихідні для поляків – гарна можливість вирушити у подорож з близькими, приготувати шашлики чи вирушити на прогулянку на лоні природи.

Урочистість Пресвятих Тіла та Крові Христових

Крім того, 30 травня відзначається урочистість Пресвятих Тіла та Крові Христових – свято для католиків та інших християнських конфесій.

Додамо, що Польща дала притулок велику кількість українських біженців, а також є одним із найбільших торгових партнерів України.