Українці, які проходять навчання на Abrams, через кілька тижнів будуть готові до бою – ЗМІ

Українські військові, які проходять підготовку на американських танках Abrams у Німеччині, можуть бути готові до бою за кілька тижнів.

Незабаром вони будуть готові використати ці танки проти російських сил в Україні, пише оборонне видання Stars and Stripes, журналіст якого побував на тренувальному полігоні в Баварії, де навчаються близько 200 українців.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Вони хочуть знати якомога більше деталей, які ми можемо надати. Вони енергійні, натхненні та готові", розповів про українців представник американських сил, який брав участь у навчанні на танках Abrams.

Навчання продовжиться після того, як солдати покинуть Німеччину, і будуть налагоджені канали для контактів екіпажів з американськими експертами, якщо виникнуть проблеми.

25 січня президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден оголосив про надання Україні танків. Всього США передадуть українським Збройним силам 31 танк M1 Abrams - танковий батальйон.

M1 "Абрамс" є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів.