Українці призовного віку у Німеччині зіткнулися з новими проблемами: "сірий паспорт" та заборона на проїзд

Українці призовного віку у Німеччині
Українці призовного віку у Німеччині

Понад чверть мільйона українців призовного віку, які знаходяться у Німеччині, повинні повернутися до своєї країни. Про це повідомляє "Хвиля" з посиланням на результати опитування серед чиновників федеральних земель, які опублікувала DW.

У Німеччині спостерігається тенденція посилення політики щодо українських чоловіків призовного віку. Тепер українцям без чинного паспорта не видаватимуть німецькі проїзні документи. Їм рекомендується їхати до України для продовження проживання.

Імміграційна влада землі Гессен послідовно застосовують федеральне законодавство, не видаючи українським чоловікам призовного віку німецькі проїзні документи, які їх замінюють

Якщо у заявника немає паспорта або термін його дії минув, чиновники відмовлятимуть у видачі проїзних документів. Вони посилаються на норми законодавства Німеччини, які не передбачають видавання документів особам без чинного паспорта.

У Німеччині є альтернативний варіант для іноземців з простроченими паспортами - "сірий паспорт". Це тимчасовий документ, який може замінити звичайний паспорт, але надається лише за певних умов. Головна умова - неможливість оновлення національного паспорта в країні походження.

Німецьке законодавство дає першочергове право на отримання таких документів країнам походження мігрантів. Зараз німецькі чиновники не вбачають перешкод для повернення українців до України та отримання нового паспорта там.

Раніше повідомлялося, що Німеччина шукає можливості працевлаштування українських лікарів.

Читайте також