Українців у Польщі перевірять: кого можуть позбавити допомоги 800+

Українців у Польщі перевірять допомогу 800+
Українців у Польщі перевірять допомогу 800+

У Польщі проводитимуть перевірки при призначенні допомоги 800 Плюс для українців.

Про це повідомляє inpoland.net.pl.

Польський уряд прийняв багато українських біженців з початку вторгнення Росії в Україну і запровадив програму "800 Плюс" для допомоги українським сім'ям з дітьми. Проте, у зв'язку з розвитком ситуації, польська влада вирішила внести зміни до процедури призначення цієї допомоги.

З 2025 року виплати "800 Плюс" будуть залежати від факту навчання дитини у польській освітній установі. Українські сім'ї, що претендують на цю допомогу, повинні будуть вказати школу або дитсадок, де навчається їхній ребенок, що буде перевірено Міністерством освіти.

Якщо SIO не підтвердить інформацію про навчання дитини, виплата допомоги буде зупинена. Гроші будуть видаватися з місяця, в якому будуть виконані умови, що дають право на цю допомогу, наприклад, з початку навчання учня. Ця міра призначена для мотивації батьків зарахувати українських дітей до польських шкіл та дитсадків.

Нові правила наберуть чинності 1 червня 2025 року, а до цього часу всі діти, що вже навчаються у польських школах, не будуть задіяні цими змінами.

Решта новини тут.

Читайте також