Українські банки мають робити свої послуги інклюзивними – експерт

Українські банки мають робити свої послуги інклюзивними – експерт

Українська банківська система прагне розвивати інклюзивність фінансів в країні, щоб забезпечити розширений доступ до фінансових послуг для всіх верств населення. Про це зазначила Олена Сосєдка, співзасновниця першої фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions в Україні, в коментарі УНН.

"Розвиток інклюзивності фінансів включає в себе розширення доступу до фінансових послуг для всіх верств населення, включаючи вразливі, віддалені та малозабезпечені групи. Це можна досягти шляхом впровадження технологічних інновацій, розвитку мобільних фінансових додатків та електронних платіжних систем", - пояснила експерт.

Окрім того, Олена Сосєдка вважає важливим забезпечення громадян "фінансовою освітою". Це допоможе підвищити рівень фінансової грамотності та залученість українців до фінансової сфери, що сприятиме економічному розвитку країни та стабільності суспільства.

Крім того, експерт зазначає, що кібербезпека є окремим вектором розвитку банківського сектору, оскільки захист від кіберзагроз має велике значення. Українські банки повинні використовувати найкращі практики у цій галузі, щоб зберегти довіру клієнтів та уникнути фінансових втрат.

Нагадаємо, за словами Олени Сосєдки, українські банки на даний момент задовольняють всі основні потреби своїх клієнтів. Однак у майбутньому, коли економіка країни "буде достатньо сильною для підтримки добробуту населення", попит на більш складні кредитні продукти буде зростати. Продукти накопичування та управління коштами також матимуть попит серед населення.

Міністерство освіти й науки України затвердило нову освітню програму для учнів п'ятих-дев'ятих класів, в рамках якої з'явився новий предмет "Підприємництво і фінансова грамотність".

Опитавши школярів і їхніх батьків, журнал Gazeta.ua дізнався, що вони вважають необхідним введення такого предмету в навчальний план учнів.

Читайте також: