Українські фермери звернулися до влади через земельну реформу

Голова АФЗУ закликає відтермінувати введення продажу землі

Голова АФЗУ Віктор Гончаренко заявив, що потрібно відтермінувати введення продажу землі до 10 тис. га. За його словами, учасники ринку землі не виходили публічно протягом воєнного стану, але вирішили висловити свою позицію зараз. Він також додав, що Парламент повинен прислухатися до думки селян, фермерів та науковців. Початок ринку землі у січні 2024 року буде негативно впливати на долю країни.

Фермери закликають до посилення захисту прав на землю

Фермери наголошують на важливості захисту прав селян на землю. Вони також підтримують ініціативу щодо внесення змін до Конституції України та закликають уряд прискорити процедуру розгляду законопроектів, які стосуються ринку землі. Крім того, вони закликають припинити надконцентрацію земель в руках окремих осіб.

Відкриття ринку землі з 2024 року матиме наслідки для країни

Гончаренко стверджує, що відкриття ринку землі з 1 січня 2024 року матиме трагічні наслідки для долі країни. Він вважає, що це потрібно відтермінувати до післявоєнного періоду. У цей час влада повинна дослухатися до думки громадськості та захистити українську землю.

Право купівлі землі мають певні особи

Згідно з Земельним кодексом України, переважне право купівлі землі мають особи зі спеціальним дозволом на видобування корисних копалин та орендарі землі. Вони також можуть передати своє право іншим особам, які мають право набувати землю.

Рік роботи ринку землі

Минув рік з початку роботи ринку землі. Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський заявив, що ринок землі працює прозоро і без корупції.