Українські війська можуть взяти Бахмут під повний вогневий контроль ‒ офіцер ЗСУ

Українські війська в Бахмуті під повним контролем
Українські війська в Бахмуті під повним контролем

Російські загарбники не припиняють спроби контратакувати українські війська на Бахмутському напрямку.

Окупанти діють невеликими групами, але їхні маневри безуспішні. Про це в ефірі національного телемарафону розповів офіцер прес-служби 26 артилерійської бригади Сухопутних військ Збройних сил України Олег Калашніков, передає Gazeta.ua.

Зараз за його словами, останні панівні висоти росіян на південному фланзі Бахмута знаходяться у Кліщіївці, а на північному ‒ у Берхівці.

"І якщо ми беремо ці панівні висоти, то саме місто Бахмут опиняється під повним нашим вогневим контролем. І ворогу буде складніше робити будь-які маневри у місті. Він також не зможе забезпечувати всім необхідним частину гарнізону, яка там залишиться", ‒ сказав Калашніков.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він також розповів, що у разі звільнення Кліщіївки ЗСУ почнуть руйнувати оборону південного флангу росіян під Бахмутом.

Нині українські військові мають певні успіхи й неподалік Андріївки. У разі захоплення панівних висот в Андріївці українська армія візьме під вогневий контроль дорогу Гор'ївка-Бахмут. Тоді ЗСУ переріжуть окупантам одну з трьох логістичних артерій і зможуть просуватися у напрямку Зеленопілля, Курдюмівки, "посипавши" оборону південного флангу.

За словами військового, зараз з Бахмута росіяни вже не можуть собі дозволити таких "м'ясних атак", як раніше, через брак військових. Окрім того, ворог там уже має певні проблеми й з озброєнням.

"Їхні підрозділи штатно укомплектовані до 30%", ‒ сказав Калашніков.

Із настанням холодної погоди контрнаступ Збройних сил України триватиме. Українські війська наступатимуть навіть, якщо пересуватися стане важче, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Українські війська продовжують оборонні дії на сході та наступальну операцію на півдні України. ЗСУ знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це вранці 10 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Читайте також