Україну треба прийняти в НАТО у найкоротший термін – Європарламент зробив офіційну заяву

Україну треба прийняти в НАТО у найкоротший термін – Європарламент зробив офіційну заяву

Європейський парламент закликав союзників із НАТО запросити Україну до членства у Північноатлантичному альянсі.

Процес приєднання має розпочотися після закінчення війни. Резолюцію ухвалили у четвер.

"Європейський парламент акликає союзників із НАТО виконати свої зобов'язання щодо членства України в НАТО", сказано у тексті.

Очікують, що майбутні зустрічі на найвищому рівні у Вільнюсі і Вашингтоні "прокладуть шлях для запрошення Україні вступити до НАТО".

"І що процес вступу розпочнеться після закінчення війни і буде доопрацьовуватись у найкоротший термін", заявили.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також Європарламент закликав держави-члени ЄС, союзників із НАТО і партнерів до тісної співпраці з Україною для розроблення "часових рамок гарантій безпеки, які мають бути реалізовані одразу після війни".

"Допоки не буде досягнуто повного членства в НАТО", сказали.

"Інтеграція України до НАТО та ЄС зміцнить регіональну і глобальну безпеку, сприятиме стабільності та зміцнить узи співпраці і спільні цінності між Україною і євроатлантичним співтовариством", заявили

Європейський парламент засудив підрив росіянами греблі Каховської гідроелектростанції і назвав ці дії воєнним злочином Російської Федерації.

Торік президент Володимир Зеленський заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеном порядку.

Україна стане членом Північноатлантичного альянсу. Зараз союзники зосереджують зусилля, щоб Україна перемогла, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У квітні в Брюсселі відбулось перше засідання Комісії Україна-НАТО з 2017 року. На саміті Альянсу у Вільнюсі Україна очікує на формалізовані рішення, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також: