Укренерго розкрило графік відключень електроенергії в Україні на 18 липня

Розклад відключень електроенергії на 18 липня
Розклад відключень електроенергії на 18 липня

Планові відключення електроенергії на 18 липня 2024 року

Укренерго опублікувало графік планових відключень електроенергії на 18 липня 2024 року.

Заходи з обмеження споживання будуть проводитися протягом всієї доби згідно наступного графіка:

00:00 - 05:00: дві черги відключень 05:00 - 16:00: три черги відключень 16:00 - 22:00: чотири черги відключень 22:00 - 24:00: три черги відключень

Причина обмежень

Великий дефіцит енергії в українській енергосистемі є результатом 8 російських масованих атак на об'єкти енергетики протягом цього року. Внаслідок цього, Україна втратила 9 ГВт виробничої потужності, що дорівнює споживанню впродовж пікових годин у Європі.

Імпорт та експорт електроенергії

- Імпорт: Через незвичайно спекотну погоду та зростання споживання в Європі, імпорт електроенергії залишається на низькому рівні. Планується імпорт з Румунії, Словаччини, Польщі, та Угорщини загальною місткістю 24 959 МВт*год та максимальною потужністю 1 271 МВт. - Експорт: Не відбувається і не передбачається.

Поточна ситуація з електропостачанням

- Через грозу та шквальний вітер на Закарпатті та Львівщині залишилися без електроенергії повністю або частково 166 населених пунктів. - З інших причин знеструмлені 493 населених пункти. - Бойові дії призвели до знеструмлення Донецької, Харківської, та Херсонської областей. - З технічних причин без електроенергії залишилися споживачі в Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській, та Чернігівській областях. Технічні причини відключень пов'язані з впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі.

Споживачі кожної області, крім об'єктів критичної інфраструктури, поділені на 6 груп. Обмеження застосовуються до трьох груп одночасно, що означає, що половина споживачів у кожному регіоні будуть відключені погодинно.

Інформацію про графіки відключень у кожному регіоні можна знайти на офіційних сайтах обленерго або на їхніх сторінках у соцмережах.

Читайте також