Укрзалізниця перегляне тарифи: ціни визначать популярність рейсу та час доби

Графік цін та час рейсу
Графік цін та час рейсу

Укрзалізниця планує внести зміни до тарифів на пасажирські перевезення. Про це повідомив керівник пасажирського напрямку УЗ Олександр Перцовський в інтерв'ю Forbes. Компанія намірена переглянути систему ціноутворення на квитки, особливо тих, що стосуються спальних вагонів та поїздів "Інтерсіті+". "Укрзалізниця" розглядає можливість введення гнучких тарифів, які будуть залежати від попиту на певні рейси та час відправлення. Заплановано також невелике підвищення базових тарифів щорічно за рахунок інфляції. Компанія також звертається до уряду з проханням усунути державне регулювання цін на квитки класу СВ.

У "Інтерсіті+" всі класи також запропонують гнучке ціноутворення з визначенням максимальної ціни. Інша пропозиція полягає у введенні більш гнучкої та динамічної тарифної моделі. Вартість квитків буде залежати від різних факторів, таких як день тижня та час доби. Компанія заявляє, що незважаючи на ці зміни, вона буде зберігати доступні тарифи для пасажирів, для яких ціна є важливим моментом при виборі поїздки. Перцовський також заявив, що протягом війни українці зможуть купувати доступні квитки. Компанія організує соціальні перевезення для населення.

Підвищення тарифів на міжнародні перевезення

Нагадаємо, що в грудні 2023 року "Укрзалізниця" вже підвищувала тарифи на 3-72% на міжнародні пасажирські перевезення. Зростання цін стосувалося поїзда Київ-Варшава, поїзда Київ-Перемишль та нічного поїзда Одеса-Перемишль. Навіть при цих змінах компанія зобов'язалася зберегти доступні тарифи для пасажирів. У даний час Укрзалізниця також змінила графік руху деяких поїздів у напрямку Польщі.

Читайте також