Умєров провів першу телефонну розмову з Остіном: що обговорили

Новий міністр оборони України Рустем Умєров провів першу телефонну розмову з главою Пентагону Ллойдом Остіном.

Пентагон у своєму комюніке зазначає, що Остін привітав Умєрова з призначенням та запевнив, що США продовжать підтримувати Україну. Про це пише "Європейська правда".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Міністр Остін повідомив останню інформацію про роботу США над безпековою допомогою для України та обмінявся поглядами з міністром Умєровим про пріоритети у підтримці для термінових потреб України на полі бою та розвитку спроможностей у довгостроковій перспективі", повідомляє американська сторона.

Крім того, міністри обговорили порядок денний найближчої зустрічі Контактної групи з оборони України, відомої як формат "Рамштайн", що відбудеться на однойменній авіабазі у Німеччині наступного тижня.

Українська сторона ще не повідомляла деталі розмови.

Верховна Рада призначила Рустема Умєрова міністром оборони. "За" проголосувало 338 нардепів, 21 не голосував, один утримався. Усі фракції підтримали. Умєров раніше очолював Фонд державного майна України.

Напередодні Олексія Резнікова звільнили з посади міністра оборони України, повідомив президент Володимир Зеленський. Глава держави наголосив, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому.