Уникайте сварки і відкладіть генеральне прибирання: головні заборони у день Євфимія Солунського

Уникайте сварки і відкладіть генеральне прибирання: головні заборони у день Євфимія Солунського

15 жовтня ми вшановуємо святого Євфимія Солунського. Його народили під ім'ям Микита в християнській родині. У віці 18 років він вирішив покинути родину та одружився на вимогу батьків. Але він знав, що має покликання до монахатського життя, тому він залишив дружину та дітей і вступив у монастир, отримавши ім'я Євфимій.

Пізніше він став схимником і поселився на горі Афон разом зі своїм спільником Йосипом, з котрим він змагався у покорінні тіла. Зголоски про Євфимієві сподвижництво швидко поширилися, і до нього почали приходити паломники. Але Євфимію було важко витримувати славу, і тому він переправився на острів. Після смерті Йосипа, він заснував чернечу громаду недалеко від Салоніків і відновив занедбаний монастир святого Андрія.

Є кілька речей, які заборонено робити. Наприклад, ображати тварин інакше, як проявляти до них особливу увагу. Також не можна займатися важливими справами пізніше, відкладати їх на потім. Заборонено лаятися, утриматися від негативних висловлювань та зневіри. Не слід займатися генеральним прибиранням або будь-якою роботою по дому. Не варто купувати надто дорогі речі, які можуть виявитися непотрібними. Також поліпшувати якість зраних продуктів надто довго. Після заходу сонця краще залишатися вдома.

Є також прикмети, пов'язані з погодою. Наприклад, якщо комарі все ще літають взимку, то погода буде м'якою. Якщо бачите хмари на сході сонця, то очікуйте негоду. Ясне небо означає настання гарної погоди. А якщо біля місяця помітні великі і яскраві білі кола, то чекайте морозної погоди.

У церкві є дні, коли ми поминаємо покійних. Ці дні називаються батьківськими суботами. В цей час проводяться особливі служби у храмах, а віруючі відвідують кладовища. Згідно з новим календарем, є кілька особливих батьківських субот, таких як М'ясопусна субота, Троїцька субота, а також друга, третя і четверта суботи Великого посту.

Читайте також: