Унікальні, смачні, свої: де купити крафтові сири від українських виробників 

Унікальні, смачні, свої: де купити крафтові сири від українських виробників 

Сир - це продукт, який існує вже багато тисяч років і має понад 2 000 видів. Він відрізняється смаком, ароматом, інгредієнтами та методом приготування. Незалежно від того, любите ви його чи ні, сир завжди викликає різні емоції. Українські виробники пропонують різноманітний, поживний та оригінальний сир.

Останнім часом ситуація з крафтовим сиром в Україні значно змінилась - тепер його можна придбати не тільки під замовлення, але і в мережевих супермаркетах. Фермерська продукція поширена, а українці регулярно радують себе новинками від місцевих виробників.

У нашій країні працює більше 300 крафтових сироварень та понад 500 малих виробників. Минулого року українські сири взяли участь у міжнародному сирному конкурсі World Cheese Awards 2022 і отримали престижні нагороди. Тепер вони представлені на СирФесті, який проходитиме у мережі VARUS.

На СирФесті будуть представлені сири від різних виробників, зокрема:

1. Сироварня "Доообра ферма" з Київської області, яка виробляє сири з натурального молока зібраного вручну.

2. Сироварня "Сироман" з Київщини, яка виробляє сири за французькою технологією.

3. Молочна ферма "Мукко" з Прикарпаття, де виготовляють оригінальні козячі та коров'ячі сири.

4. Фермерське господарство "Старий Порицьк" з Волинської області, яке виробляє сири за принципом замкнутого циклу.

5. Станіславська сироварня з Івано-Франківської області, яка готує сири за оригінальними рецептами.

Кожна з цих сироварень має свої унікальні сири, але загальним для всіх є використання натурального молока та оригінальних рецептів.

Зростає популярність власних торгових марок (ВТМ) в Україні. Це стало можливим завдяки розвитку продукції Private Label, яка пропонує вигідні цінові пропозиції для споживачів.

На СирФесті у VARUS будуть представлені як українські, так і зарубіжні сири. Це чудова можливість спробувати різноманітні сири та скористатись спеціальними пропозиціями та акційними цінами.